Navštívte nás na Facebooku
Jazyk: Slovenský Český
Nákupný košík je momentálne prázdny
Prihláste sa
Nový zákazník? Zaregistrujte sa
Vytlačiť článok

Stredomorská strava - prevencia srdcovocievnych ochorení

Článok vytvorený: piatok, 22. júla 2016, 16:45.12
Posledná zmena: piatok, 22. júla 2016, 16:45.12

Stredomorská strava – prevencia srdcovocievnych ochorení

Stredomorská strava sa vyznačuje vysokou spotrebou ovocia, zeleniny, olivového oleja, rýb a primeranou konzumáciou červeného vína. Vysoký obsah omega3 mastných kyselín, polyfenolov, proantokyanidínov a ďalších dôležitých fytochemikálií priaznivo vplýva na hladinu lipidov krvi, krvný obeh, citlivosť na inzulín, zvyšuje ochranu proti voľným radikálom, upravuje zápalové parametre. Tieto účinky možno podporiť cieleným životným štýlom - znížením stresu, zvládaním stresových situácií, otužovaním tela, dostatočným spánkom a dodávaním vitálnych látok do tela:

  • Oligomérne proantokyanidíny (OPC) – na úpravu LDL-cholesterolu: Prírodné OPC 240 premium s vitamínom C
  • Resveratrol – ako prevencia neurodegeneratívnych, srdcovocievnych, rakovinových ochorení, anti-aging, viac v článoku: Resveratrol - Malý zázrak
  • Omega 3 mastné kyseliny (najcennejší je olej z drobných morských kôrovcov – Krillöl) – silný antioxidant dôležitý v boji proti procesom starnutia, potrebný pre normálnu funkciu buniek
  • Tokotrienoly – chránia cievy a tkanivá pred poškodením z ožiarenia
  • L-arginín - aminokyselina dôležitá pre zlepšenie pružnosti ciev a úpravu vysokého tlaku
  • Vitamíny B12, B6 a B9 (kyselina listová) – pre správnu hodnotu homocysteínu (dôležitého ukazovateľa zdravia)
  • Koenzým Q10 – na ochranu pred civilizačnými chorobami a posilnenie imunitného systému, viac v článku: Koenzým Q10