Popis Multi Magnesium
Odporúčané dávkovanie: 2 kapsuly denne zapiť dostatočným množstvom tekutín.
Dôležité upozornenie: Výrobok sa vyrába podľa smerníc GMP s vegánskymi surovinami v Nemecku. Výživový doplnok neslúži ako náhrada pestrej a vyváženej stravy a zdravého životného štýlu. Neprekračujte denné odporúčané dávkovanie. Nevhodné pre deti. Nevhodné pre tehotné a dojčiace ženy. Skladujte uzavreté, v suchu, chlade a chráňte pred svetlom. Udržujte mimo dosahu malých detí.
Informácie o alergénoch: Zložky tohto výrobku neobsahujú žiadne nebezpečné alergény podľa nariadenia EU č. 1169/2011,ktoré môžu spôsobiť alergiu alebo intoleranciu.
Zloženie: bisglicynát horečnatý, malát horečnatý, horečnaté soli kyseliny ortofosforečnej, horečnaté soli kyseliny citrónovej, hydroxypropyl-metylcelulóza, glukónan horečnatý, mliečnan horečnatý, magnézium L-askorbát
|
|
|
Výživová hodnota v dennej dávke (2 kapsuly) |
|
%RVH
|
Vitamín C |
28,1 mg
|
35%
|
Horčík
|
251,0 mg
|
67%
|
z toho:
|
|
|
malát horečnatý
|
70,0 mg
|
-
|
horečnaté soli kyseliny ortofosforečnej
|
70,0 mg
|
-
|
horečnaté soli kysleiny citrónovej
|
50,0 mg
|
-
|
bisglycinát horečnatý
|
48,0 mg
|
-
|
glukónan horečnatý
|
5,3 mg
|
-
|
mliečnan horečnatý
|
4,6 mg
|
-
|
magnézium L-askorbát
|
3,0 mg
|
-
|
|
|
|
Horčík je protihráčom vápnika, brzdí vstup vápnika do buniek, tým tlmí uvoľňovanie oxidu dusnatého (NO) a aj tvorbu zápalov. Pre toto je horčík protizápalový minerál. Lenže naše pôdy sú dnes vyčerpané a obsahujú minimum horčíka. A aj v potrave sa vyskytuje len veľmi málo horčíka. Následkom je zvýšená náchylnosť ľudí na zápaly. Keďže aj meranie horčíka v tele u nás neprebieha správne (mal by sa merať vnútrobunkovo, čo sa nerobí), ľudia často žijú v klamlivej predstave, že horčíka majú dostatok. Kombinácia viacerých faktorov ako stres, vírusy a aj nedostatok horčíka či iných vitálnych látok potom spúšťa u ľudí rôzne chronické zápalové reakcie.
Najväčší vinníci chronického zápalu.
V tele se vytvára zápal z nedostatku horčíka a tento zápal môže spôsobiť zvýšenie hladiny cholesterolu. Jednoducho povedané: problémom je preťaženie organizmu vysoko spracovanými sacharidmi (cukor, múka a všetky výrobky z nich) a omega 6 rostlinnými olejmi (sója, kukurica, slnečnica), ktoré sa nachádzajú v mnohých spracovaných potravinách. Hlavným vinníkom je teda nízka hladina horčíka. Ďalším faktorom je nesprávne dýchanie, ktoré znižuje hladinu CO2 a O2 v tele, čo spôsobuje systémový zápal. Horčík by mal byť základom prevencie a liečby srdcových chorôb, cukrovky a aterosklerózy. Slúži ako prírodný antagonista vápnika, normalizuje krvný tlak a nepravidelný srdcový rytmus.