Prírodné látky zvané flavonoidy môžu zásadne prispievať k lepšej odolnosti organizmu voči vírusom, a to vrátane koronavírusu Covid-19.
Zaujímavú skupinu chemických látok tvoria flavonoidy - prírodné látky z liečivých rastlín, ovocia a zeleniny. Flavonoidy sú jedny z najznámejších molekúl na Zemi, staré viac ako 3 miliardy rokov. Keďže väčšinou ide o konečné produkty rastlinného metabolizmu, majú jednu unikátnu vlastnosť – nemajú prakticky žiadne negatívne účinky. Ich použitie je bezpečné a ľahko sa kombinujú s alternatívnou aj s klasickou medicínou.
Flavonoidy sú sekundárne rastlinné látky, ktoré chránia rastliny pred žiarením a patogénmi. To, čo pomáha rastlinám, pomáha aj ľuďom. Strava bohatá na flavonoidy chráni pred srdcovými a onkologickými ochoreniami a pred účinkami voľných radikálov. Spolu s vitamínom C a vitamínmi B-skupiny majú protivírusový a antibakteriálny účinok. Mnohé najmä prírodné liečivá fungujú práve vďaka tomu, že tieto vzácne molekuly v organizme ovplyvňujú ich fyziologický účinok. Naše telo a imunitný systém sa bez nich jednoducho nezaobíde. Ľudia, ktorí pravidelne konzumujú dostatočné množstvo flavonoidov, sa spravidla dožívajú v dobrom zdraví vysokého veku a vyzerajú mladistvo.
Pravidelné užívanie výživového doplnku Matuzalem, ktorý obsahuje jedinečný komplex flavonoidov a vitamínu C, pomôže udržiavať základné fungovanie buniek. Preto ho nazývame „molekula života“.
V komplexe výživových doplnkov Matuzalem nachádzame kombináciu niekoľkých účinných flavonoidov: kvercetín, kaempferol, apigenín, rutín, katechín, epikatechín, prokyanidín, ktoré pochádzajú z dvoch zdrojov: extrakt z rastliny čajovníka čínskeho (Camellia sinensis) a extrakt z červeného hrozna (Vitis vinifera). Okrem flavonoidov je v produktoch Matuzalem prítomný vitamínový komplex z troch vitamínov skupiny B (B2, B6 a B12) a vitamínu C. Účinky flavonoidového komplexu sa pôsobením vitamínov veľmi dobre dopĺňajú. Jedinečný je vzájomný pomer a zloženie extraktu Matuzalem, ktorý obsahuje niekoľko typov flavonoidov: flavanoly, antokyanidíny, flavonoly, flavóny. Tento komplex bol pripravený unikátnym spôsobom extrakcie a je preto jedinečný a nekopírovateľný.
Za produkt Matutzalem boli jeho autori ocenení Svetovou organizáciou duševného vlastníctva v Ženeve. Výsledky ich práce v oblasti biotechnológie boli zaradené medzi najlepšie vedecké inovácie v roku 2009 (WIPO AWARD 2009).